středa 16. listopadu 2011

Týden anglických pražíren v Mitte

Aktualizováno: Café Mitte si připravilo další lahůdku: od 21. do 27. listopadu se můžete těšit na ochutnávku káv z několika anglických pražíren. Káv bude pět (Rouge Espresso bude na mlýnku dva dny) z pěti různých podniků. Jmenuje se to Týden anglických pražíren! A co nás čeká?

Pondělí (21. listopadu)
Tapped and Packed Awesome Espresso Blend
Kavárna: Tapped and Packed
Pražírna: Hasbean Coffee
Složení: 60 % Nicaraguan Limoncillo Washed, 20% Nicaraguan Limoncillo Natural, 20% Pacamara

Úterý (22. listopadu)
Rouge Espresso
Kavárna: Taylor Saint Baristas
Pražírna: Union Hand Roasted Coffee
Složení: 25% Finca Santa Emiliana, 37,5% Puente Tarrazu, 37,5% Candelaria
Popis: Aroma třešní a vanilky, v šálku pak zralé švestky zakončené chutí granoly.

Čtvrtek (24. listopadu)
Red Brick Seasonal Espresso
Kavárna: Kaffeine
Pražírna: Square Mile Coffee
Složení: 50% San Juan Bosco (El Salvador), 25% COMSA Cooperative (Honduras), 25% Rivense del Cerro (Costa Rica)
Popis: Květinová vůně růží a malin, v chuti pak kokos, sladká marmeláda spolu s tóny třešní, limety a červených jablek. Ve spojení s mlékem vynikne hlavně kokos přecházející v chuť mléčné čokolády.

Pátek (25. listopadu)
East espresso Blend
Kavárna: Nude Espresso
Pražírna: Nude Espresso
Složení: 3 utajené druhy arabiky
Popis: Bohaté aroma hořké čokolády, letní tóny zralého ovoce, hladké máslové tělo.

Sobota (26. listopadu)
Rouge Espresso
Kavárna: Taylor Saint Baristas
Pražírna: Union Hand Roasted Coffee
Složení: 25% Finca Santa Emiliana, 37,5% Puente Tarrazu, 37,5% Candelaria
Popis: Aroma třešní a vanilky, v šálku pak zralé švestky zakončené chutí granoly.

Jak vidíte, tentokrát je kávový týden zaměřený na espresso směsi. Většina z nich jsou běžné blendy, ale Tapped and Packed Awesome Espresso je připravena speciálně pro kavárnu Tapped and Packed. Aby to milovníkům jednodruhovek nebylo líto, po celý týden bude na french pressu Finca San Bernardo, Guatemala, Cup of Excellence 2011 z pražírny Monmouth Coffee Company.

Celý týden: Finca San Bernardo
Země původu: Guatemala
Odrůda: Catuai a Bourbon
Tento kávový lot byl vypěstován speciálně pro soutěž Cup of Excellence. Káva byla zpracována mokrou metodou a následně byla usušena na slunci na afrických postelích. Má příjemnou marmeládovou aciditu a v chuti tropické, kořeněné ovoce.

Espresso směsi můžete ochutnat každý den od 13 hodin až do vyprodání, Guaemalu po celý den. Espresso bude za 40 korun, cappuccino za 47, cafe latte za 55 a french press 67 korun.

A jak tahle akce vznikla? Provozní z Mitte si udělal výlet do Londýna a kromě kaváren navštívil i pražírny. Výsledkem je kávový maraton. Těšíte se stejně, jako já?

(zdroj: Café Mitte)

Žádné komentáře:

Okomentovat