Před chvílí jsem si přečetl článek o kávě na webu časopisu Týden (via Cuketka.cz) s nadpisem "Turek není horší než espresso" a nestačím se divit (takzvaný pocit WTF?). Dohledal jsem si i stránky Institutu kávy a tiskovou zprávu, ze které článek vychází. Samotnou studii se mi bohužel najít nepodařilo, určitě by to taky bylo zajímavé čtení.
Jasně, ne všechno, co se tam píše, jsou blbosti. Ale co věta "Hajšlová přitom doporučovala při koupi kávy soustředit se především na
známé nejprodávanější značky, které zaručují kvalitu." a hned další "Posoudit kvalitní
kávu člověk může i podle aromatu."? Paní Hajšlové a všem z Institutu kávy bych doporučil ochutnat nějakou kvalitní jednodruhovku a srovnat ji připravenou jako espresso, překápko a českou zalévanou ("turka"). Potom ať posoudí kvalitu podle aroma.
Žádné komentáře:
Okomentovat