pondělí 23. ledna 2012

Praha: Můj šálek kávy a Café Prádelna

Každá cesta do Prahy pro mě znamená i návštěvu některé ze zdejších kaváren. Tentokrát jsme jeli slavit narozeniny, ale čas jsme si udělali i na Můj šálek kávy a Café Prádelna.

Můj šálek kávy je můj šálek kávy.
O kavárně Můj šálek kávy se hodně píše a mluví už od jejího otevření a mě zajímalo, jestli je opravdu tak skvělá, jak tvrdí recenzeti a blogerky. Můj šálek kávy je vlajková kavárna Doubleshotu se správně připraveným espressem (neověřoval jsem), ale především s jednodruhovkami připravenými na krásném drip baru. Takže překapávaná Panama Los Lajones Honey byla celkem jasnou volbou a rozhodně nás nezklamala. Škoda jen, že obsluhující slečna asi měla špatný den a nebyla zrovna nejpříjemnější. Prostředí (a atmosféra) je naopak velmi příjemné, staré psací stroje, knihy, černobíle fotky, ale přesto to tam působí moderně.

Vzorný servis: káva ve skleněné karafě a vodovoda zdarma.
Baristu za nízkým barovým pultem byla radost sledovat. Objednávky na espressa se střídaly s překápky a barista neustále zaléval čtyři Haria V60, nebo si hrál s touhle kráskou. V Šálku také prý výborně vaří, což jsme ale nevyzkoušeli. Příště.

Custom drip bar se čtyřmi Hario V60.
I po této krátké a nepříliš důkladné návštěvě si troufám napsat, že Můj šálek kávy patří mezi nejlepší kavárny, které se u nás dají navštívit. Takhle nějak si představuju severskou nebo londýnskou kávovou scénu.

Další na řadě bylo Café Prádelna. Hned na úvod vás musím varovat: pokud chcete skvělou kávu, běžte raději jinam. Objednané espresso jsem dostal v šálku na cappuccino, objemem to sice nebyl klasický bazén, ale přesto ho bylo až moc na úkor chuti, která byla hodně hořká a rozhodně to nebyla čistá arabika.

Na dalších věcech si ale v Prádelně dávají záležet. Jablečný koláč byl nadýchaný a velmi dobrý. Také tam dělají domácí zmrzlinu, různé krémy a zázvorovou limonádu. Kavárna je malá, ale velmi útulná, k tomu přispívá i jednoduchý design s bílými stěnami a dřevěnými doplňky. Určitě stojí za návštěvu.

A na závěr: v Praze si můžete půjčit kolo!

Liberta style půjčovací kola.

Půjčovací automat na solární pohon. Hezké.

1 komentář:

  1. Chci článek o tom, jak jsme zašli do Méhošálkukávy na brunch!!!

    OdpovědětVymazat