pondělí 19. prosince 2011

Cyklozměny v brněnských ulicích

Brno na kole vydalo článek o cyklozměnách v brněnských ulicích. Je jich celkem šest, dvě pozitivní, dvě nepromyšlené a dvě negativní.

Obousměrný cyklistický provoz v jednosměrné ulici Rybníček a několik stojanů u FSS je určitě fajn, ale radost  může zkazit špatná dostupnost těchto míst na kole. Ke stojanům u FSS se na kole nesmí (v ulici Joštova je zákaz vjezdu, ale já ho hrdě porušuju) a Rybníček měl být součástí trasy X131, na které mezitím přibyly další dvě jednosměrky bez protiběžných cyklopruhů. Přesto děkujeme.

Nepromyšlené změny nechám stranou (a pak že je na cyklodopravu málo peněz) a přejdu k promarněným šancím. Rozšířený most na Vídeňské není pro cyklisty dost široký a studenti do technologického parku na kole stejně nejezdí (myslí si město Brno, zdravíme!). Škoda. Nebylo by krásné, kdyby projektanti museli do rekonstrukcí komunikací povinně zahrnout i úpravy pro cyklodopravu?

Abych vám trochu zvednul náladu, koukněte se na Fixed Beer Brno. Jsou tam krásný fixy a občas se tam objeví i nějaká ta pozvánka na cykloakci.

K dobrým zprávám (pro fixed gear komunitu určitě, co na to řeknou fanoušci artových filmů je otázkou) patří i chystaný film s messengerskou tématikou Premium Rush. Koukněte na trailer. Fixed gear. No breaks. Can't stop. Don't want to, either. No není to krása?

A pokud chcete vidět, jak začnu jezdit, až mě řidiči opravdu naštvou (dneska jsem dvakrát nedostal přednost, takže celkem pohoda), koukněte na tohle a tohle video.

Žádné komentáře:

Okomentovat