čtvrtek 19. dubna 2012

Zrnka nejen z Brna 2

A jsou tu další zrnka nejen z Brna. Začnu těmi méně čerstvými: chátrající funkcionalistickou zastávku MHD na Obilním trhu oživí kavárna.Zatím je to jen projekt, ale už teď vypadá velmi sympaticky. Snad si kromě designu a různých tramvajáckých detailů dají záležet i na kvalitě kávy. A nezapomeňte, že jednu Zastávku už v Brně máme (a teď opravdu nemyslím tu u Brna). Když jsem tam nedávno byl, dostal jsem vynikající cappuccino a zaslechl jsem něco o alternativních metodách přípravy a jednodruhových kávách. Tak třeba už brzy.

A zase ten Rotor. Kromě něj se do žebříčku 10 nejlepších kaváren, který podle hlasování odborníků sestavily Hospodářské noviny, z brněnských kaváren dostalo už jen Coffee Fusion. A z mimopražských pouze Café Fara a Kavárna na Kozím plácku. Názor si udělejte jako vždy sami, ale...

Pár týdnů už má otevřeno zrekonstruované Tivoli - café tradizionale. Rozhodně doporučuji navštívit, ale bohužel ne kvůli kávě (klasická italská hořká směs, inu tradizionale, že). Na jídle a na servisu si dávají záležet. A navzdory tomu, že kavárna je přímo na rušném Konečného náměstí, uvnitř nejsou slyšet ani projíždějící tramvaje.

V Praze dnes začalo Mistrovství baristů České republiky 2012 a máme tam minimálně jedno želízko z Brna. Vladimíra Vyjídáčková reprezentuje Café Mezzanine a bude soutěžit v Coffee in good spirits. Fandím taky Terezce Balé a Danielu Wellerovi z Můj šálek kávy. A vlastně tam máme ještě jiné želízko - jedním z hlavních partnerů je Kofi Kofi. Mimochodem, Mistrovství pořádá Kávová komora České republiky (pořád nevím, co to vlastně je), ale v porotě naštěstí sedí Petra Veselá. Pojedete se do Prahy podívat?

Café Mitte zítra (20. dubna) slaví první narozeniny. Slavit se bude s brazilskou kávou Fazenda Sertao od Square Mile Coffee a připraveny jsou i další dvě kávy, ale na ty se dostane až v příštích dnech.

A dneska přijeďte na Velkou jarní cyklojízdu Brno. Budu špuntovat.

1 komentář:

  1. Ta zastávka mě překvapila, i přes svůj sezónní charakter je to dobrý a pěknáý nápad. Toho modrého gravírovaného podsvícení zrcadla v Tivoli se vyloženě bojím.

    OdpovědětVymazat