středa 4. dubna 2012

Nová brněnská pražírna 2

S kolegyní Sibyliatko z Kavalérie (mimochodem teď mají sérii článků o londýnských kavárnách, závidím) jsme se shodli, že Gill's Coffee praží hodně tmavě. U mojí kávy (Costa Rica) se to ještě dalo ustát, ale řekl jsem si, že pokud chci světlejší pražení, musím o tom pražičům z Gill's říct. Takže jsem jim napsal email a překvapila mě velmi vstřícná odezva.

Dostal jsem pozvání do pražírny, odkud jsem si odnesl vzorky Guatemaly upražené na tři různé stupně (střední je srovnatelný s pražením Doubleshotu). Další den jsem přímo v pražírně ochutnal espresso ze čtyř různě světlých stupňů kávy z Costa Rica.

Různé stupně pražení - Costa Rica.
Takže pokud stojíte o světle praženou kávu od Gill's, není nic jednoduššího, než jim napsat. Rádi vám vyjdou vstříc a dostanete přesně takovou kávu, jakou chcete. Jasně, že bych byl radši, kdyby pražili rovnou trochu světleji, ale odvážím se tvrdit, že v Brně v současné době není lepší pražírna.

A jak teď čtu na jejich stránkách, můžete si objednat prohlídku pražírny. Půjdete?

3 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Byl a pražení nemám co vytknout. Ale přijde mi, že o jednotlivých kávách se tam člověk nedozví tolik informací, jako u Gill's, u mnohých jen zemi původu. (A pak je tady Doubleshot, který uvádí přímo farmáře a další podrobnosti.)

      Vymazat
  2. Co se týče informací o kávě, tak mi přijdou v tomto v pohodě jedině doubleshot.cz ; botacoffee.cz celkem jeste ujde cafeeternity.cz Jinak je to bída. Když si chci koupit kávu a je tam napsáno Etiopie, tak je to prostě málo:(

    OdpovědětVymazat