pátek 27. dubna 2012

Kafe od Tima Wendelboa v Mitte!

Kavárna Mitte nedávno slavila první narozeniny s kávou od Square Mile Coffee a tamní baristé slibovali další překvapení, které nás zanedlouho čeká. A už je tady! Bude to káva od Tima Wendelboa z Osla, což je v oblasti výběrové kávy světová špička. (Já to věděl...) Když jsme před rokem cestovali po Norsku, u Tima jsme se samozřejmě stavili a byl to krásný zážitek. Přímo v malé kavárně/pražírně jsme ochutnali vynikající espresso a aeropress a odvezli jsme si balíček skvělé Etiopie.

Mitte zatím neprozradilo, jaká káva to bude, ale to je celkem jedno. Bude skvělá a já už se moc těším!

4 komentáře:

  1. Kafe od Tima bude jeho aktuálna espresso zmes. Už je na ceste, pravdepodobne už čaká na hranici, čakáme až to pán Tuček z Doubleshotu pre nás vyzdvihne :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo, tak o Timovi jsem ještě neslyšel. A jelikož jedu na podzim do Osla, určitě se tam neopomenu zastavit :) Jen pokud vím, Norsko je dost drahá země - na kolik tam asi vyjde takový jedno kafe?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se tam stav, stojí to za návštěvu i za ochutnání. Cenu si už bohužel přesně nepamatuju, ale obecně stojí espresso v Norsku od 60 do 100 Kč a u Tima by to nemělo být nějak předražený, protože to není žádný posh podnik, ale čirá radost z dobré kávy předělaná na pražírnu / obchod / kavárnu.

      Vymazat