Týden kávy Brno 2012 |
- Do Vaňkovky, protože je tam zajímavý program každý den. Pokud jste ještě neviděli žádnou soutěž v přípravě kávy, zajděte se podívat na kvalifikaci Mistra kávy (italská škola, zdravíme, připravte si robustu). Gill's Coffee bude přímo na místě pražit, takže můžete zkontrolovat, jestli to nemají příliš tmavé. Poslechnout si můžete přednášky o kávovníku a o zdravé kávě a vyzkoušet si můžete cup tasting a letté art. Nejzajímavější jsou ale workshopy, například o čištění kávovaru a o alternativních metodách přípravy kávy. V programu zatím bohužel není uvedeno, kdo bude přednášet, ale pořadatelé to snad co nejdříve doplní.
- Do La Váza Cafeterie, protože tam každý den můžete ochutnat espresso z jiné země.
- Do J&T Banka Café, protože tam bude mít show barista Ondřej Hurtík.
- Do Encounteru, protože tam postupně můžete ochutnat různé kávy z Doubleshotu, vyzkoušet cupping pro začátečníky a s Jardou Tučkem se naučit domací přípravu kávy. A v sobotu můžete být baristou na zkoušku.
- Do Mezzanine Café, kde bude další workshop domácí přípravy kávy. Můžete tam také ochutnat kávu z českých a portugalských pražíren.
- Do Café Mitte, protože tam jako vždy budou k ochutnání kávy z mnoha pražíren a v pondělí budou kávu vařit ve vacuum potu.
- Do kavárny Anděl, kde budou kávu připravovat v džezvě a na vietnamském filtru phin.
PS: Několik kaváren má v programu ochutnávky kávy s různým alkoholem, takže držím palce, aby prohibice skončila včas.
Žádné komentáře:
Okomentovat