čtvrtek 9. února 2012

Intelligentsia v Mitte

Foto by Café Mitte.
Jak jsem psal minule, v Café Mitte v těchto dnech můžete ochutnat kávu od jedné z nelepších pražíren na světě, od americké Intelligentsia Coffee. Ode dneška (čtvrtek 9. 2.) do vyprodání je na dripu (manuální překapávač Hario V60-01) a na french pressu Ethiopia Shegole. Zítra (pátek 10. 2.) můžete ochutnat legendární směs Classic Black Cat Espresso (direct trade kávy z Brazílie a Etiopie, obsahuje odrůdy Yellow Bourbon, Mundo Novo a Catuai). V sobotu 11. 2. ochutnáte směs Analog Espresso (kávy ze dvou brazilských farem, odrůdy Bourbon a Mundo Novo). Všechny budou zaručeně výborné, takže doporučuji (a nejsem sám)! Pro sebe jsem si z Intelligentsie objednal organickou Bolivii Anjilanaku, kterou za chvíli půjdu ochutnat (chystám se použít Aeropress).

V Mitte stále můžete ochutnat i Colombii Café de Sandoná a Brazílii Fazenda Feijom od londýnské pražírny Monmouth Coffee. Zatím jsem měl Fazendu Feijom na dripu a rozhodně doporučuji, chuťově je to typická Brazílie s tóny čokolády, ale velmi jemná. Ovšem Mitte samozřejmě není jediná brněnská kavárna, kde se dají ochutnat vynikající kávy od předních světových pražíren. Do Coffee Fusion si často nechávají posílat kávy z londýnské Square Mile Coffee. O této kavárně se chystám napsat samostatný článek.

V sobotu ráno odjíždím na týden do Polska a kromě běžkování a sněžnicování se chystám navštívit i nějaké kavárny v Ostravě a v Krakowě. A pokud se v pořádku vrátím, určitě o tom něco napíšu.

A nakonec tahle kráska. Doubleshot.cz už si prý nechal poslat vzorky a určitě je budou mít v nabídce, jenom zatím neprozradili kdy. Těším!

Žádné komentáře:

Okomentovat